China in cijfers

2 juli 2008

30 dagen in China, meer dagen wilde de regering in verband met de Olympische Spelen ons niet geven.

8  stops: Beijing, Pingyao, Xi'an, Chengdu, Chongqing, Wuhan, Yangshuo en Nanning.

3 dagen cruisen op de Yangtze rivier.

14 euro betaald voor de duurste overnachting (twee persoonskamer) in Beijing incl. ontbijt, eigen badkamer en aircon.

2,50 euro per persoon betaald voor een bed op een slaapzaal, Xi'an incl. een extra kamergenoot, zonder eigen badkamer, geen aircon. en incl. bouwvakkerslawaai vanaf zeven uur 's ochtends. Voor ons reden om te onderhandelen over de prijs. Een bed kostte eerst 3,50 euro.

1200 yuan (120 euro) was het openingsbod van de verkoper, die waarschijnlijk dacht dat we van lotje getikt waren. We wilden een paar slippers kopen: 'echte' Hilfingers.

20 yuan (2 euro) was ons openingsbod, want we blijven natuurlijk echte Nederlanders en geen Amerikanen die vrijwel elke prijs op tafel leggen zonder onderhandelingen.

60 yuan (6 euro) was de prijs die wij uiteindelijk betaalden.

30 eurocent voor een biertje van 630 ml.

1 berg van 2100 meter, helemaal beklommen.

1 keer karaoke met Chinezen.

15 keer (ongeveer, tel kwijtgeraakt) op de foto met Chinezen.

1 uur in de luchtballon boven het Karst-gebergte in het zuiden van China.

600 acteurs in de voorstelling op de Li rivier in Yangshuo.

70 muggenbulten op mijn rechterbeen, daarna gestopt met tellen.

2 keer zwemmen in de rivier tussen de bergen in Yangshuo.

9.30 uur: vertrek van de bus naar Hanoi, Vietnam.

Ontelbaar veel gelukkige momenten.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. corrine:
    14 juli 2008
    weer genoten van dit verhaaltje en de foto's.

ik heb inmiddels 'ook' vakantie en ga over twee dagen ook reizen naar onze vakantiebestemming.
    het is wel niet zo ver als die van jullie , maar ook wij gaan vast erg genieten.

lieve groet,
    Corrine
  2. Peter en Nel:
    15 juli 2008
    Hoi ALbertine en Adrian
    Je maakt er elke keer weer een mooi
    verslag van .
    Aan de fotos te zien vermaken jullie je wel

Groetjes Nel
  3. annemieke van liempt:
    17 juli 2008
    Albertine en Adrian,
    Je hebben nu al ontzettende veel gezien in de bezochte landen, geweldige indrukken moeten dat zijn voor jullie! Ik geniet ervan
    Wens jullie nog veel reisplezier.

Wienus en Annemieke
  4. Marieke:
    Lieve Appie en Arjen!

Wat een geweldige avonturen! En wat een geweldige reactie van Natalia op het trouwfenomeen! Sorry van de lange stilte van onze kant! Idd. bijna bedolven onder het werk, bijna... want Rutger is per gisteren gestopt bij Ernst en begint 1 sept als ambtenaar en we hopen vanmiddag te vertrekken richting de zon in Frankrijk.... ik hoop jullie snel meer te mailen...maar weet appie dat ik zeker wel aan je denk en met je meeleef! Wat een geweldig leven zo... wij gaan nu ook op de bonnefooi... duz hebben we nog iets in common!
    XXX Marieke&Rutger
  5. wilma en martijn:
    19 juli 2008
    Geweldig om te lezen wat jullie allemaal meemaken en zien. Geniet van alle mooie en leuke dingen wat jullie allemaal nog gaan beleven!
    Hier gaat alles goed, inmiddels al weer helemaal bijgekomen van de leuke en gezellige kermis (dat zullen jullie toch wel een klein beetje gemist hebben?). Heel veel groetjes van Martijn en Wilma
  6. Cees en Heidi:
    Hoi Arjan en Albertine,

Zo te lezen en te zien op de foto's gaat alles goed met jullie. In de korte tijd dat jullie nu weg zijn hebben jullie al heel wat indrukken opgedaan en belevenissen meegemaakt. We vinden het hardstikke leuk om jullie 'dagboek' elke keer te lezen. Wij wensen jullie nog heel veel plezier met jullie verdere reis en geniet van de mooie momenten die jullie ongetwijfeld nog te wachten staan.

Veel liefs,
    Cees en Heidi
  7. Lieke Rijkx:
    28 juli 2008
    Lieve Albertine,

Fantastisch jullie verhalen en foto's. Echt, helemaal geweldig!!! Ik zal binnenkort eens een lange mail sturen over wat ik allemaal meemaak. Dat valt natuurlijk in het niets bij jullie avonturen, maar voor mij is het een heleboel. Geniet van alles om jullie heen en van elkaar.

Tot schrijfs, Lieke
  8. Anne-Marie, Hieke en Karel:
    3 augustus 2008
    Hallo samen,

Prachtige plaatjes op jullie site, en goede verhalen.
    Erg leuk om te volgen. Vooral blijven doen zodat we mee kunnen genieten van jullie avonturen.
    Geniet er nog lekker van samen.

groeten,
    Anne-Marie, Hieke en Karel
  9. cors en alicia:
    5 augustus 2008
    hallo piels! hoe is het met jullie? ik zie dat jullie het heel goed naar jullie zin hebben aan de foto te zien! ja hier komt ook een spannende tijd aan! trouw feest van diane en op 1 september de over dracht van ons huis! gr cors