Ozzies, barbies en mozzies
15 april 2009 - Perth, Australië
Van Auckland vlogen we naar Sydney. En daar waren de dagen gevuld met slenteren langs het Opera House, bier drinken met Arjen, een oud-studiegenoot van de Academie voor Journalistiek, een bbq (barbie) in zijn tuin, zwemmen op Bondi Beach, gratis drankjes drinken in vijftien verschillende kroegen (een welkomstpakket van ons hostel) en de kwalificatiewedstrijd van Australië tegen Oezbekistan.
Met het vliegtuig naar Melbourne. Daar troffen we Sean, ontmoet op het eiland Penang in Maleisië. Samen met Mary liet hij ons de beste kroegen van de stad zien, verstopt in de meest vieze straatjes. En daar troffen we ook Julia, ontmoet in Mabul (Maleisië) en met haar maakten we nog meer barretjes onveilig.
Weer een vlucht: Perth. Daar dronken we wijn aan de rand van het zwembad en herstelden we van een verkoudheid. Het was in Melbourne slechts 22 graden, een verschil van tien graden met Sydney en Perth. We huurden een Wicked, een kleine camper vol met graffiti met de naam Speedy en daarmee crossen we langs de West-kust. Eerst naar het zuidwesten waar, onder anderen, Arjan via stalen pinnen naar 75 meter hoogte klom in een boom. Nu naar het noorden richting Broome en uiteindelijk naar Darwin, het eindpunt in Australië.

Ga zo door het is zo weer juli en dan
komen jullie toch terug?